Bal-Türk 2015’e Merhaba Dedi

Bal-Türk'ten Haberler
İçeriği Paylaş

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel yılbaşı etkinliklerinde bir araya gelerek yeni yıla merhaba dedi.

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkez ve Şubeleriyle birlikte, İzmit/Tanyıldız Düğün Salonu’nda geleneksel yılbaşı etkinliği gerçekleştirdi. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği programda ilk olarak derneğin yıl içinde düzenlediği faaliyetler slayt gösterisiyle katılımcılara izletildi. Bal-Türk tarafından düzenlenen etkinlikte yöresel oyunlar sergilenirken, Rumeli TV ses sanatçısı Cüneyt Şentürk ise Trakya türküleriyle davetlileri mest etti. Kutlamada derneğin girişimcilik projesine katılan ve Bulgaristan’ın farklı bölgelerinden gelen 32 girişimci ve girişimci adayı da yer aldı.

Dernek Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu ve genel merkez yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Bal-Türk Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Çayırova Şube Başkanı Ekrem Şen, Körfez Şube Başkanı Ziya Baykara ve Karamürsel Şube başkanı Emine Öztürk ile yönetimleri de yer aldı.

10885593_636000769856552_5430787091299863493_n

ATA DİYARIMIZ

Programda ilk olarak derneğin 2014 yılı etkinlikleri sinevizyonda gösterildi. Gecede söz alarak, tüm dernek üyelerinin yeni yılını tebrik eden Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, “Bu yılın son faaliyetinde bir aradayız. Dopdolu bir yılı daha geride bıraktık. Yeni yılı üyelerimizle birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Balkan Türkleri Derneği olarak, yurtdışına yönelik projeler de yapıyoruz. Bu sene de aramızda girişimcilik projemize Bulgaristan’dan katılan 32 arkadaşımız bulunuyor. Bu arkadaşların faaliyetleriyle ata diyarımızın ekonomisinin şenleneceğini umut ediyorum” dedi.

 

‘KÖPRÜLERİ KISA TUTALIM’

Derneği girişimcilik projesi adı altında geceye katılan Şumnu BİZ Derneği Başkanı Menent Şukrieva ise konuşmasında, “Bu proje sayesinde girişimcilik bilgileri edindik. Böyle güzel bir geceye dahil olmaktan da mutluluk duyduk. Son zamanlarda köprü kelimesi çok kullanılıyor. Köprüleri kısa ve geniş tutalım. Böyle bir projenin yapılmasına vesile olan ve misafirperverliğiniz için Balkan Türkleri Derneği’ne ve de sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından ise folklor grubu yöresel halk oyunları gösterisini sergiledi.


İçeriği Paylaş