BASADER’in Balkanlı Kız Öğrenciler Kampı sonra erdi

STK'lardan Haberler
İçeriği Paylaş

Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BESADER), her yıl Mart ayında yapmakta olduğu Balkanlı öğrenciler kamplarını, katılımın çok yoğun olması nedeniyle ilk defa bu yıl erkek öğrenciler ve kız öğrenciler için  ayrı ayrı düzenledi. Yalova/Armutlu’da 05-09 Mart tarihleri arasında 525 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Balkanlı Erkek Öğrenciler Kampından sonra, yine aynı yerde 19-23 Mart tarihleri arasında 180 kişinin katıldığı Balkanlı Kız Öğrenciler kampı gerçekleştirdi.

basader

Besader’in düzenlediği Kız öğrenciler kampına; Besader’in Hanımlar Komisyonu üyeleri ve Türkiye’nin değişik illerindeki üniversitelerde okumakta olan Balkanlı kız öğrenciler katıldı. Balkanlı Kız Öğrenciler Kampına ayrıca Balkan ülkelerinden çok sayıda bayan misafirin katıldığı da gözlendi.

Demet Tezcan, Hülya Şekerci gibi çok değerli konuşmacıların seminer verdiği kampta Besader’in bursiyeri olan doktora öğrencileri de çalıştıkları konularda sunumlar yaptılar. Arnavutça, Boşnakça ve Türkçe konuşan öğrencilerin ülkelerinden gelen misafirlerle çalıştaylar gerçekleştirdikleri kampta, Tuba Müzik grubu da konser vererek kampa renk kattı.

Kamp boyunca öğrenciler arasında düzenlenen voleybol, basketbol maçlarında ve yüzme yarışmalarında ise öğrenciler hem kaynaştılar hem de bolca stres attılar.

HABERLEŞME, DAVET ve GELİŞLER

A-Öğrenciler:

Besader, Balkanlı öğrencilere dönük yaptığı(burs ve eğitim yardımları, , kamplar, ziyaretleşmeler, piknikler vd.)etkinliklerle bugüne kadar 1000 kadar öğrenciye ulaşmış bulunmaktadır.  Bu öğrencilerin 300 kadarını kız öğrenciler oluşturmaktadır. Düzenli olarak İstanbul’daki kız öğrenciler ile buluşarak  kahvaltı, seminer ve eğitim programları düzenleyen Besader Hanımlar Komisyonu, Balkanlı kız öğrencilerin yoğun olarak okudukları illerdeki öğrencilerle diyaloğa geçerek birer öğrenci temsilcisi belirlemişler ve kendilerini  aylık toplantılarına davet etmişlerdir. Diyalog halinde olunan diğer Balkanlı kız öğrencilere il temsilcileri aracılığıyla veya telefon ve mail yolu ile ulaşılmış ve illerinden kampa katılacak Balkanlı kız öğrenci sayıları belirlenmiştir.

B-Misafirler:

Besader’in kamplarına katılan  STK’ların hanım komisyonları temsilcileri başta olmak üzere, kampa davet edilmesi uygun görülen diğer Balkanlı hanımlara ulaşılmış ve kendilerine kamp program ve günleri hakkında önceden bilgi verilerek kampa davet edilmişlerdir.

C- Gelişler:

İstanbul’dan kampa katılan öğrenciler ve misafirler deniz otobüsü ile diğer öğrenciler ise otobüslerle 19 Mart günü akşamına kadar kampın yapılacağı İhlas Armutlu Tatil Köyüne ulaştılar. Yurt dışından hava yolu ile gelen misafirlerin diğer bir grubu ise hava alanından alınarak araçlarla kamp yerine taşındılar.

Daha öncesinden gidip her türlü hazırlığı yapmış olan Besader görevlilerince karşılanan öğrenci ve misafirler önce kendileri için ayrılmış olan dairelere yerleştirildiler daha sonrasında da akşam yemeklerini yiyerek istirahata çekildiler.

II.GÜN (20.03.2014-Perşembe)

AÇILIŞ PROGRAMI

Kamp süresince programlarda sunuculuk yapan yüksek lisans öğrencisi Zehra Adiloviç’in açışı ile program başladı. İlk olarak Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan programda,  Besader Kadın  Komisyonu başkanı Vafire Lami kampa katılan öğrencilere ve misafirlere hitaben hoşgeldiniz konuşması yaptı. Balkan ülkelerinden gelen misafirlerin selamlama konuşmaları ile açılış programı devam etti.

 

BASADER


İçeriği Paylaş