Ohrili Araştırmacı Eyüp Salih’in “Rumeli’den Bir Ses” kitabı yayınlandı

Balkanlardan Haberler
İçeriği Paylaş

Kuzey Makedonya’nın kanaat önderlerinden araştırmacı Eyüp Salih, Yabende Gazetesi’nde yayınlanan makalelerini “Rumeli’den Bir Ses” adını verdiği kitabında bir araya getirdi. Yayınlanmış 40 makaleden oluşan bu eser, okuyucuya ömrünü Rumeli araştırmalarına adamış bir şahsiyetin kaleminden dökülen incileri bir arada görme imkanını veriyor.

Eyüp SALİH Kimdir?

1950 yılında Ohri’de doğdu. İlk ve Lise tahsilini Ohri’de tamamlayan Salih, Üsküp’te üniversite tahsiline başladı. Ancak, üniversite tahsilini tamamlamadan iş hayatına atılan Salih,  Üsküp’te yayın yapan Birlik Gazetesi’nde, çeşitli alanlarda, yazılar yazdı.  Makedonya Radyo Televizyonu’nun Türkçe Programlarında çalıştı. Türkiye’deki bir haber ajansının Makedonya muhabirliğini de yapan Eyüp Salih uluslararası birçok sempozyumda tebliğ sundu.

Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin İzmit’te geleneksel hale getirdiği “Uluslararası Hıdırellez Bayramı” etkinliklerinin, ilk uluslaraarası olan etkinliğinde de “Makedonya Türklerinde Hıdırellez” başlıklı bir tebliğ sunmuştu.

KİTABIN TEMİNİ

Kitabı temin etmek arzusunda olan değerli okuyucularımız aşağıdaki adres bilgilerini kullanarak kitabı yerinde temin edebilir veya telefon numaraları ve e-posta adresi üzerinden sipariş ile kitabı temin edebilirler.

GAZETE YABENDE

Adres Bilgisi: Köprülü Medresesi, Peykhane Sokağı, No:3, Çemberlitaş/İSTANBUL

Telefon Numaraları : 0212 516 23 56 / 0212 518 92 09

E-posta Adresi : info@kubbealti.org.tr


İçeriği Paylaş