Siderov’un Rus bayrağından söz eden yok!

Balkanlardan Haberler
İçeriği Paylaş

Bedrov, Erdoğan ile Mestan’ın fotoğrafının konuşulup da Siderov’un, Russeverler Birliği’nin düzenlediği etkinlikteki Rus bayrağından söz edilmemesini eleştirdi.
Volen_Siderov-un_konusma_yaptigi_etkinlikteki_Rus_bayragindan_soz_edilmiyor
Klub Z dergisinin köşe yazarı İvan Bedrov, Bulgaristan’da son günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hak ve Özgürlükler Hareketinin (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan’ın fotoğrafının konuşulup da Ataka lideri Volen Siderov’un Russeverler Birliği’nin Kazanlık Koprinka Barajı boyunda düzenlediği etkinlikteki Rus bayrağından söz edilmemesini eleştirdi.
Bedrov, Bulgar Ulusal Televizyonundaki (BNT) manzarayı şöyle tarif etti:
Ulusal televizyonu izleyicilerinin gördüğü şey şuydu: Bulgar siyasȋ partisinin lideri, üzerinde “Bulgaristan’ı geri alalım” yazılı kilise bayrağına benzeyen pankartların önünde. Pankartlardan birinin üzerine Rusya Federasyonu’nun bayrağı attırılmıştı. Rastlantı olabileceğini düşünmüştim. Ancak daha sonra Volen Siderov’un parmaklarıyla beş ayrıcalığını saydığını gördüm.
  1. Belene atom elektrik santralini inşaa etmek;
  2. Güney Akım doğalgaz boru hattını inşaa etmek;
  3. Rusya ile ticaret yapmak;
  4. Rusya’ya uygulanan yaptırımları kaldırmak;
  5. Rusya ile ilişkileri geliştirmek.
Bedrov, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bir anda Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığının Sofya’ya atanacak büyükelçiye talimat verdiğini sandım. Volen Siderov’un 5 önceliği doğrudan da olmasa anlam bakımından Rusya kelimesi içeriyordu. Rus bayrağının altındaki “Bulgaristan’ı geri alalım” yazısı ne anlama geliyor diye düşündüm. Kim geri alsın?
Bedrov şu ifadelere yer verdi:
Lütfi Mestan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmiş. Bunu HÖH’ten değil, Çankaya idaresinin yaydığı bir resimden öğrendik. Dürüst olmak gerekirse Sayın Mestan o resimde pek iyi görünmüyor. İnsan eğilirken omurgasına ve yüz ifadesine dikkat eder. Vücut dili çok şey ifade ediyor. Medyaların bu fotoğraf üzerinden yorum yapmamasını istemiyorsa buna benzer görüşmeleri bildirebilirdi.
Bedrov, sözlerini şöyle tamamladı:
Şimdi Sayın Mestan’ın Türkiye Cumhuriyeti bayrağının önünde her birinde “Türkiye” kelimesi içeren önceliklerini saydığını hayalimizde canlandıralım. Daha ikinci dakikada Yane Yanev dosyaları kavramış olacak. Bu yüzden de resim var resim var. Biri etkiler, diğeri etkilemez. Aynı şekilde bayrak var bayrak var. Birini dalgalandırabilirsin, diğerini dalgalandıramazsın.
Aydın Osman | HABER

İçeriği Paylaş