Bulgaristan’dan Rusya’ya rest

Balkanlardan Haberler
İçeriği Paylaş

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, “Rusya tek kuruş tazminat alamaz” dedi. Hazar ve Rusya petrollerinin Türk boğazlarının kullanılmadan taşınması için Bulgaristan’ın Burgaz limanı ile Yunanistan’ın Dedeağaç limanı arasında yapılması planlanan trans balkan boru hattının Bulgaristan tarafından iptal edilmesi tartışma konusu oldu.

Aralık ayında Bulgaristan’ın projeden çekildiğini açıklamasının ardından, geçtiğimiz hafta sonu Rusya Enerji Bakanı Sergei Şmatko, 6 milyon 2 bin avro tazminat talep etmişti.

Bu talebe Bulgaristan’ın cevabı gecikmedi.

Bulgaristan’ın Aralık ayında hükümet kararı ile projeden çekilmiş olduğunu anımsatan Başbakan Boyko Borisov, tazminat ödemelerinin sözkonusu olmadığını açıkladı.

Rusya Enerji Bakanı Sergei Şmatko’ya iyi noeller dileyen Borisov, “bizden tek kuruş dahi göremezsiniz” dedi.

Bulgaristan, Rusya ve Yunanistan, 280 kilometrelik boru hattı için 2007 yılında anlaşmaya varmıştı.

2008 yılında yapılan referandumda, Burgaz ve Sozopol’de yaşayan Bulgar halkı boru hattına hayır demiş, Bulgaristan, geçtiğimiz günlerde çevre ve arz konusundaki endişeleri nedeni ile projeden çekildiğini duyurmuştu.


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.