Filibe’deki Utanç: Müslüman Mezarlığımızın Hali

Balkanlardan Haberler STK'lardan Haberler
İçeriği Paylaş

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ve Genel Sekreter Yardımcısı Kader Özlem, Filibe Bölge Müftülüğü’ne nezaket ziyaretinde bulunarak, Müftülük Encümenliğinden Cuma Camiimizin ve bölge Müslümanlarının son durumuna ilişkin bilgi aldılar. BAL-GÖÇ’ün Bulgaristan Türk ve Müslümanları konusunda taraf olduğunu dile getiren Başkan Özkan, Cuma Camii’nin Bulgaristan Türklerinin maneviyatında neyi ifade ettiğini iyi bildiklerini söyledi.

BAL-GÖÇ Heyeti, Müftülük’teki görüşmenin ardından Müftülük Encümeni ve Yardımcısının rehberliğinde, Filibe’de bulunan Müslüman mezarlığını da ziyaret etti. Mezarlığın hayli dağınık ve bakımsız bir görüntüye sahip olduğunun yanı sıra, çöplerin apaçık bir şekilde mezarlığımıza bırakıldığı bilgilerine istinaden yapılan ziyarette, vaziyet yerinde müşahede edilerek acı tablo gözlemlendi.

Bal-Göç

Konuyu gündeme getireceklerini ifade eden Başkan Özkan, ecdat yadigarı bu topraklarda böylesi bir tabloyla karşılaşmanın kaygı ve elem verici olduğunu söyledi.


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.