Çocuk Bulgaristan Vatandaşı ise baba nasıl oturum alır?

Babalıktan dolayı vize d almak için çocuğunuzun Bulgar vatandaşı ve 2 yaşından büyük olması gerekir.

Babalıktan dolayı “D vizesi” için gerekli evraklar:

1 – Eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu

2 – Bulgar vatandaşı çocuğun Bulgaristan Doğum Belgesi (Akt za rajdane)

3 – Apostilli Sabıka Kaydı (Tüm Adliyelerden alınır, ancak burada şuna dikkat etmek gerekiyor. TC Kimlik no ve doğum tarihi gün-ay- yıl olarak yer almalı)

4 – Arkası beyaz fon 2 adet biyometrik fotoğraf ( formatı: 35 x 45 mm)

5 – Babanın herhangi bir Bulgar bankasından hesap açtırmış olması (Hesapta 3.000 Leva=1.500 Euro bulunması gerekir.)

6 – Babanın, çocuğun kalacak yerini, bakım ve masraflarını karşılayacağına dair yapacağı taahhütname.

7 – T.C. Pasaportu (Minumum geçerlilik süresi 2 yıl olmalıdır, daha uzun süreli pasaport olması tercih edilmeli)
NOTLAR:

– Evraklar konsolosluğa, orjinalleri ve aslı gibidir olmak üzere 2 nüsha şeklinde hazırlanmalıdır.

– Bulgaristan’ dan aldığınız liçna kartı ile Avrupa ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahip olabileceksiniz.

– Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta, vize d başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adrese kontrole gelir ve çevrenizden orada oturmadığınıza dair bir bilgi alırsa vizeniz olumsuz sonuçlanır.

– Vizenizin çıkış süreci 1 ay olup bu süreç konsolosluğa bağlı olarak değişebilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de öğrenci ikamet tezkeresi almak için hangi belgelere ihtiyaç bulunmaktadır?

Türkiye’de öğrenci ikamet tezkeresi (oturumu) almak için hangi belgelere ihtiyaç var? İkamet Beyanname Formu Vesikalık …