Çocuk Bulgaristan Vatandaşı ise baba nasıl oturum alır?

S.S.S.

Babalıktan dolayı vize d almak için çocuğunuzun Bulgar vatandaşı ve 2 yaşından büyük olması gerekir.

Babalıktan dolayı “D vizesi” için gerekli evraklar:

1 – Eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu

2 – Bulgar vatandaşı çocuğun Bulgaristan Doğum Belgesi (Akt za rajdane)

3 – Apostilli Sabıka Kaydı (Tüm Adliyelerden alınır, ancak burada şuna dikkat etmek gerekiyor. TC Kimlik no ve doğum tarihi gün-ay- yıl olarak yer almalı)

4 – Arkası beyaz fon 2 adet biyometrik fotoğraf ( formatı: 35 x 45 mm)

5 – Babanın herhangi bir Bulgar bankasından hesap açtırmış olması (Hesapta 3.000 Leva=1.500 Euro bulunması gerekir.)

6 – Babanın, çocuğun kalacak yerini, bakım ve masraflarını karşılayacağına dair yapacağı taahhütname.

7 – T.C. Pasaportu (Minumum geçerlilik süresi 2 yıl olmalıdır, daha uzun süreli pasaport olması tercih edilmeli)
NOTLAR:

– Evraklar konsolosluğa, orjinalleri ve aslı gibidir olmak üzere 2 nüsha şeklinde hazırlanmalıdır.

– Bulgaristan’ dan aldığınız liçna kartı ile Avrupa ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahip olabileceksiniz.

– Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta, vize d başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adrese kontrole gelir ve çevrenizden orada oturmadığınıza dair bir bilgi alırsa vizeniz olumsuz sonuçlanır.

– Vizenizin çıkış süreci 1 ay olup bu süreç konsolosluğa bağlı olarak değişebilir.

11 thoughts on “Çocuk Bulgaristan Vatandaşı ise baba nasıl oturum alır?

  1. 17 yaşında çifte vatandaş olan kızım üzerinden direk kırmızı pasaport liçna kart alabilirmiyim.Kendim 1978 göçmeniyim.Ayrıca 5 yıllık bg oturum var. benim sormak istediğim 5 yıl beklemeden babalıktan direk bg vatandaşlığı alabilirmiyim

    1. direk alamazsınız. babası diye vatandaşlık verilmiyor. 5 yıl oturduysanız, kendi adınıza alın. 3 yıl oturumdan sonra gerekli evraklarla adalet bakanlığına başvuru yapılır. size mülakat tarihi verirler sonrada komisyon bir aksilik olmaz sa vatandaşlık verir

  2. benim kızım bulgaristanda dogdu.vize d almak istiyorum. vize d oturum anlamına geliyor sanırım.5 yıllık oturumumu tamamladıgımda vadandaslık basvurusunda bulunabılıyormuyuz. bilgisi olan arkadaslar…

  3. Merhabalar iyi aksamlar. yaptığınız blok cok iyi ve cok güzel olmuş. size bir sorum olacaktı .Ben Bulgaristan oturum izni almak istiyorum. esim yabancı uyruklu olup dogumunu bulgaristan dsa gerceklestirmistir.dogum sonrasında esime yabancı kayıt kartı (kimlik adı altınta) verilmiştir. kızım bulgaristanda dogmuş olup bulgar kımligine sahiptir. cocugun dogumu sırasında .internetten baktıgım bigilere göre babanın d vize alması ve basvurması için cocugun 2 yasını doldurmus olması gerektigini belirtmektedir.kısa zaman içinde bulgaristana giidip cocugun dogumunu ve esımle resmi olarak evli oldugumuzu gosteren nufus kayıt örnekleri ve evlilik belgeleriyle cocugun babasının tanımlanmasını mahkeme aracılıgıyla cocugun kimligi yeniden cıkmıstır.esim .ve kızım bulgaristan anne ce cocuk departmanında kalmaktadır bende işim geregi istanbulda oldugumdan dolayı ve suan kızım 2 yasını doldurmus olup onun gelecegi için bende sürekli turkiyeden bulgaristana gitmek için vize ile ugrasmamak için bir oturum basvurusunda bulunmak istiyorm
    .d vize ile oturum izni ikiside birbirinden farklı mı ? Oturum almak için nasıl bir yol izlemeliyim.
    Bu konuda avukatlık bir durum söz konusu olur mu? avukat ıle yapmam veya izlemem gereken bir yol varmı ?

  4. Merhaba benim esim bulgar vatandasi 7-8 yildir almanyada yasiyor ve 16 aylik bir kizimiz var aile birlesimine bas vurduk turkiyeden yanliz retd geldi nasil kizima ve esime kavusa bilirim bir yol gosrerebilirmisiniz

  5. Merhabalar eşim ve çocuğum bg vatandaşı 2018 yılı ağustos ayında 5 yıllık postayanno previbavene diye adlandırılan oturum kartı aldım bundan önce senelik oturum alıyordum 3 senem dolunca bu 5 yıllık oturumu verdiler 2023 yılına kadar benim bulgaristan vatandaşlığına ne zaman müracat etme hakkım var bana egn numarasıda verdiler bu oturum ile birlikte teşekkürler.

    1. merhaba esim bg vatandasi vefat etti 11 ve 8 yasinda cocuklarim var ayrica bg de maalesef nikahimizi resmilestiremedik ben cocuklar uzerinden bg de oturum alabilirmiyim

  6. Merhaba iyi akşamlar eşim ve çocuklarım bulgaristan vatandaşı ve ben çocuktan dolayı oturum aldım ve öğrendiğim bilgiye göre babalıktan dolayı vatandaşlık verilmiyor ve sadece bulgaristan dışına çıkamıyorum dediler bu bilgi doğrumudur bilgi için şimdiden teşekkür ederim

    1. Eşinizden dolayı teşebbüs etmeniz daha doğru, çocuktan dolayı vatadaşlık alsanız bile, Çocuk 18 yaşını geçince sizin vatandaşlığınız geri alınabilir.

Bir Cevap Yazın