Bulgaristan’a Evlilik Vizesini nasıl alabilirim?

Bulgaristan Evlilik Vizesi Vizesi İçin Gerekli Evraklar
• Türkiye’deki Evlilik Cüzdanlarını Apostilleyip Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığına Legalizatsiya için gönderiyor ve bağlı olduğu Bulgaristan’daki Belediye’den Nikah Cüzdanı çıkartılması gerekmektedir.
• Çift Vatandaş olan Eş tarafından hazırlanmış tam Adresi belirtilmiş Noter’den tasdikli eşi onunla oturabileceğini gösteren Deklaratsiya (Taahütname)
• Türk Vatandaşı olan eş adına Bulgaristan’da herhangi bir Bankada hesap açılması Gerekmektedir.
• Çift Vatandaş olan eşin Liçna Kartının Fotokopisi
• Pasaport (Geçerlilik Süresi en az 1 Yıl olacak)
• 2 Adet Arkası Beyaz Fon Biyometrik Resim
• Bulgaristan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış Hakkınızda detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

İLGİNİ ÇEKEBİLİR

Bulgaristan’da Düzenlenen Belgelerin Türkiye’de Geçerli Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bulgaristan’da düzenlenen belgelerin Türkiye’de geçerli olması için yapılması gereken bazı işlemler söz konusudur. Bulgaristan’da iki …