Rektörlük Seçiminde Bal-Türk’ten Tarı’ya Destek

Bal-Türk'ten Haberler
İçeriği Paylaş

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği bu sabah Seka Park Otel’de kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Bal-Türk Körfez Şube Başkanı Ziya Baykara, Derince Şube Başkanı Hüseyin Güler, Çayırova Şube Başkanı Ekrem Şen, Karamürsel Şube Başkanı Emine Öztürk, Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve dernek üyelerinin katıldığı programda KOÜ Rektör adayı Recep Tarı’ya destek verileceği açıklandı.

balturk

Kocaeli’nin Bilim İnsanı

Basın toplantısında Bal-Türk’ün şehrimizdeki, ülkemizdeki ve Balkanlardaki konumundan bahsedildikten sonra, Kocaeli Üniversitesi rektörlük seçimlerinin önemine değinen Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, “Bal-Türk ailesi olarak, KOÜ rektörlük seçimlerinde aday olan Prof. Dr. Recep Tarı’yı destekliyoruz. Sivil toplum olarak kendisinin arkasındayız. Derneğimizde iki dönemdir denetim kurulu başkanlığı da yapan değerli hocamızın şehrin dinamikleri ile birlikte çalışan üniversite düşüncesi de bizim hayalimizdir. Bal-Türk Genel Merkezi ve Kocaeli’deki beş şubesi ile birlikte kendilerini desteklediğimizi, başarılarını temenni ettiğimizi buradan belirtiyoruz” dedi.

 

Bal-Türk’ten Kamuoyuna Duyuru

KAMUOYUNA DUYRULUR

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Balkan Yarımadasında yaşayan Türkler ve 93 Harbi diye adlandırılan 1877-78 Osmanlı-Rus harbinden bu yana Anavatana göç etmiş Balkan Türklerinin aralarındaki irtibatı; diğer bir ifadeyle sosyal, kültürel, ekonomik vb. faktörler itibariyle dayanışmasını güçlendirmek ve Türkiye’nin menfaatlerini korumak ve yüceltmek temel amacına sahip kamu yararı taşıyan köklü bir dernektir.

Derneğimiz İzmit’te Genel Merkezi; Derince, Körfez, Gebze, Çayırova ve Karamürsel ilçelerinde faaliyet gösteren şubeleri ile şehrimizin en yaygın, köklü sivil toplum kuruluşudur. Kocaeli’deki bu yerleşik-yaygın yapısının yanı sıra Genel Merkezi Bursa’da bulunan Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu’nun da kurucusudur, bu konumuyla Kocaeli’nin Türkiye genelindeki sesidir.

Bal-Türk olarak bizler, Balkanlara yönelik, oradaki özellikle gençlerimize yönelik yürüttüğümüz projelerimizle uluslararası bir faaliyet yürüttüğümüz gibi, Kocaeli’yi de Balkanlara tanıtmış oluyoruz. Sadece geçen sene 350 öğrenci Bulgaristan’dan Kocaeli’ye gelerek Balkan Gençlik Kampına katıldı. Şehrimizi, üniversitemizi, şehrimizin tarihini, tabiat güzelliklerini tanıdı. Türkiye’yi Kocaeli’de öğrendiler. Bu yıl da 85 kişilik bir küçük öğrenci grubumuza Bal-Türk sayesinde Edirne ve İstanbul’u tanıma, gezme fırsatı buldu.

Bal-Türk’ün faaliyetlerinde şehrin dinamikleri ile işbirliği yapmak mühimdir. Üniversite de bu açıdan özel bir öneme sahiptir. 1985 yılında kurulmuş olan ve Kocaeli’nin her bir köşesinde faaliyet gösteren, uluslararası projeleri ile Türkiye ve Balkanları kendine faaliyet alanı seçmiş bulunmaktayız. Bu özellikleri ile öne çıkan derneğimiz, sivil toplum kuruluşu olmanın gereklerine, hassasiyetlerine azami özen göstermektedir.

Şehrimizin en önemli yüksek öğretim kurumu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlük seçimleri de bu bakımdan önem arz etmektedir.

Bal-Türk ailesi olarak bizler, genel merkez ve şubelerimizle birlikte, Kocaeli Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde aday olan Prof. Dr. Recep Tarı’yı bu şehrin yetiştirdiği bir değer olarak destekliyoruz. Sivil toplum olarak arkasındayız.

Bu desteğimizde Kocaeli’nin tanınan, Kocaeli’nin yetiştirdiği bir bilim insanı olması önemli bir yer tutuyor.

Vizyon sahibi olması, katılımcı, şeffaf bir tavır ve yaklaşım sergilemesi bizim de tercihimizdir.

Derneğimizde iki dönemdir, Denetim Kurulu Başkanlığı da yapan değerli hocamızın, kucaklayan, şehrin dinamikleri ile birlikte çalışan üniversite düşüncesi bizim de hayalimizdir.

Seçimlere çok az bir zaman kala bu yolda çalışan hocamızın nihai hedefe ulaşmasını arzuluyor; Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi ve Kocaeli’deki beş şubesi ile birlikte kendilerini desteklediğimizi, başarılarını temenni ettiğimizi, Kocaeli’nin değerli kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Saygılarımızla

 

Balkan Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği

 

1655855_10204040018655208_5268293805830148396_n

 

 


İçeriği Paylaş