Evlilik yoluyla nasıl Bulgaristan Vatandaşı olunur?

S.S.S.

Bulgaristan Vatandaşı eşten dolayı “D tipi Vize” alındıktan sonra, Bulgaristan’a gelip Bulgar vatandaşı eşin resmi adres kaydının bulunduğu mahaldeki Yabancılar Şubesine gidilip evlilikten dolayı geçici oturum dilekçesi verilir. Polisten alınacak forum ve evraklar da tamamlanıp oturum müracaatı yapıldıktan sonra 7 (yedi) mesai günü zarfında oturum neticesi çıkacaktır. Polisin takdirine göre yabancı uyrukluya ilkin üç aylık, altı aylık ya da 12 aylık oturum verilecektir. Evlilikten dolayı alınacak oturumlar beş yıl boyunca geçici oturumlar olarak sürdürülür. Beş yıl sonra evlilik hala devam ediyorsa, yabancı uyruklu gelin veya damat artık sabit oturum (postoyanno prebivavane) ve Bulgar vatandaşlığını almaya hak kazanmış olacaktır ve bu kez vatandaşlık için müracaat edecektir.

Evlilik 5 yıldan daha uzun süredir devam ediyorsa…

Eğer evlilik üzerinden 5 veya fazlası yıl geçtiyse, ilkin bir geçici oturum alınacak, ondan sonra hemen sabit oturuma müracaat edilecektir. Evlilik üzerinden 5, 6 veya daha fazlası yıl geçtiyse de hemen vatandaşlık hakkı doğmuyor. Çünkü üç yıllık sabit oturum döneminden geçme zorunluluğu vardır. Yani böyle evliler de üç yıllık sabit oturum dönemini geçirmek ve ondan sonra vatandaşlık için müracaat etmek zorundadırlar.

13 thoughts on “Evlilik yoluyla nasıl Bulgaristan Vatandaşı olunur?

  1. bende bulgaristan vatandaşı olmak istiyorum ama öyle bir bayanı nasıl bulabilirim bilmiyorum nasıl anlaşabileceğim bayanı bulacağım

    1. Mehmet Bey ben size talibim. Gelin birlilte bulgaristanda yaşayalım. Ben size bakarım. Ssk mı bağkur mu acaba ?

  2. merhabalar ben çift vatandaşım hem bulgaristan hem türkiye vatandaşıyım türkiyede evlendim ve eşimede vatandaşlık almak istiyorum bunun için neler yapmam gerekiyor şimdiden teşekkür ederim

        1. Sorunuz o kadar kısa ki size cevap vermemiz için gerekli bilgileri içermiyor. Eşinizin ve sizin vatandaşlık durumunuz nedir.

  3. arkadaslar ben şimdi hem bulgar kımlıgı olan hemde turk vatandası olan bır bayanla konusuyorum ben bu bayanla nikah yaparsam hollandaya gidebilirmiyim biri benı arayıp net bı bılgı verebılırmı 05452063601

  4. turk vatandaşıyım Makedonya esle evlendim turkiye de ama ben makedon esimle beraber makedonyada yasamak istiyorum nasil orda turk erkegi vatandaşı olarak oturum vatandaşlık alabilirim şartları Nasıl acaba bana bilgili biri yardimci olabilir mi

Bir Cevap Yazın