Evlilik yoluyla nasıl Bulgaristan Vatandaşı olunur?

Bulgaristan Vatandaşı eşten dolayı “D tipi Vize” alındıktan sonra, Bulgaristan’a gelip Bulgar vatandaşı eşin resmi adres kaydının bulunduğu mahaldeki Yabancılar Şubesine gidilip evlilikten dolayı geçici oturum dilekçesi verilir. Polisten alınacak forum ve evraklar da tamamlanıp oturum müracaatı yapıldıktan sonra 7 (yedi) mesai günü zarfında oturum neticesi çıkacaktır. Polisin takdirine göre yabancı uyrukluya ilkin üç aylık, altı aylık ya da 12 aylık oturum verilecektir. Evlilikten dolayı alınacak oturumlar beş yıl boyunca geçici oturumlar olarak sürdürülür. Beş yıl sonra evlilik hala devam ediyorsa, yabancı uyruklu gelin veya damat artık sabit oturum (postoyanno prebivavane) ve Bulgar vatandaşlığını almaya hak kazanmış olacaktır ve bu kez vatandaşlık için müracaat edecektir.

Evlilik 5 yıldan daha uzun süredir devam ediyorsa…

Eğer evlilik üzerinden 5 veya fazlası yıl geçtiyse, ilkin bir geçici oturum alınacak, ondan sonra hemen sabit oturuma müracaat edilecektir. Evlilik üzerinden 5, 6 veya daha fazlası yıl geçtiyse de hemen vatandaşlık hakkı doğmuyor. Çünkü üç yıllık sabit oturum döneminden geçme zorunluluğu vardır. Yani böyle evliler de üç yıllık sabit oturum dönemini geçirmek ve ondan sonra vatandaşlık için müracaat etmek zorundadırlar.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR

Bulgaristan’da Düzenlenen Belgelerin Türkiye’de Geçerli Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bulgaristan’da düzenlenen belgelerin Türkiye’de geçerli olması için yapılması gereken bazı işlemler söz konusudur. Bulgaristan’da iki …

4 comments

  1. bende bulgaristan vatandaşı olmak istiyorum ama öyle bir bayanı nasıl bulabilirim bilmiyorum nasıl anlaşabileceğim bayanı bulacağım

  2. merhabalar ben çift vatandaşım hem bulgaristan hem türkiye vatandaşıyım türkiyede evlendim ve eşimede vatandaşlık almak istiyorum bunun için neler yapmam gerekiyor şimdiden teşekkür ederim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir