Doğan’ı 1984-89 zulümleri nedeniyle Türkler mi öldürecek?

Balkanlardan Haberler
İçeriği Paylaş

Petır Boyaciev’in Yalana Karşı Gerçek adlı kitabının önsözünü yazan Aleksandır Tomov, Faktor.bg ile yaptığı söyleşide 1984-89 yıllarında yapılan zulümler nedeniyle HÖH’ün Onursal Başkanı Ahmet Doğan’ı Türklerin öldüreceğini söyledi.
Komünist rejimle mücadele ettiği için hapiste yatan Petır Boyaciev’in Yalana Karşı Gerçek adlı kitabının önsözünü yazan Aleksandır Tomov, Faktor.bg sitesi muhabiriyle yaptığı söyleşide 1984-89 yıllarında Bulgaristan Türklerine ve Müslümanlarına yapılan zulümler nedeniyle Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin Onursal Başkanı Ahmet Doğan’ı Türklerin öldüreceğini söyledi.
Aleksandır Tomov şu ifadelere de yer veriyor:
1989 yılında değişikliğin olmasıyla birlikte Doğan, komünist gizli servisi DS’nin, açığa çıkaracağının farkına varıyor. İşte o zaman kendisini korumak için 12 gizli polisi ele veriyor ve Boyaciev’in de yazdığı üzere en azından 1984-89 yıllarında yapılan zulümler nedeniyle ölüm fermanını Türkler ve yakınları verecek.
Tomov, Doğan’ın hayat hikayesini şöyle anlatıyor:
Ahmet Doğan son derece fakir bir ailede büyüdü, fakat son derece hırslıydı ve ne pahasına olursa olsun zirveye çıkmaya çalıştı. Boyaciev kitabında boş yere “Doğan Cambridge’de okumayı hayal ediyordu” yazmıyor. Doğan amacına ulaşmak için her şeyi göze almaya hazırdı. Ahmet Doğan’ın oyunlarından biri de DS ajanı olmaktı. Boyaciev’in de ortaya çıkardığı şekilde hırları bu kadarla da kalmıyordu, KGB’ye ve Sovyet gizli servislerine de alındı.
Tomov şunları da ekliyor:
Bizim oğlan kendisini kahraman ilân etmeye karar verir. Doğan hapisten çıkmak için o dönemde başkalarının aracılığıyla Fransa’ya giden Boyaciev ile itribat kurar. Doğan, Pazarcık hapishanesinde protestolara katkısıyla ilgili hikâye uydurmuştu ve herkese kendisini mağdur diye yutturmayı başarmıştı, aynı zamanda da gizli polislik görevini yürütüyordu. Bir sonraki adımı da HÖH’ü kurmak. İşte burada Boyaciev, [Doğan’ın] yalanını yakalıyor. Pazarcık hapishanesinden Sofya hapishanesindeki yol arkadaşlarına mektup yazıyor. O dönemde hapiste yatmış biri olarak Boyaciev, her şeyin titizlikle kontrol edildiğini ve Doğan’ın o kadar yoğun yazışma yürütmesinin imkânsız olduğunu iyi biliyor. Boyaciev, bu numaranın sadece bizim gizli polisin ve HÖH liderinin KGB’ye çalıştığını ortaya koyan Moskova’nın yardımıyla olabileceğini anlıyor. Ahmet Doğan’ın Sovyet gizli servisine çalışmasına gelince; bu, Moskova’daki dosyasında görülebilir. Dosyayı açmaları gerek, ancak görüldüğü üzere yapmıyorlar, anlaşılan işlerine gelmiyor.
Aydın Osman | T HABER

İçeriği Paylaş