9.Balkan Şöleni

Bal-Türk'ten Haberler Haberler
İçeriği Paylaş


Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikler, yazın sona ermesi ile birlikte yeniden hız kazandı.
Genel Merkez, şube yönetimleri ve Balkan Derneği üyelerinin katılımıyla her sene 9 eylülde yapılmak suretiyle gelenekselleşen Balkan Şenliği’nin 9.su bu yıl da Seka Kamp alanında gerçekleştirildi.
Balkan ezgilerinin canlı söylendiği şölen için, halat çekme yarışmasından yumurta taşıma oyununa, çuval yarışından çocuk oyunlarına kadar çok renkli bir eğlence yelpazesi düşünüldü.
Şölenin başında Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Profesör Doktor Selçuk Koç bu etkinliklerin yapılma nedenlerine değindi. Bu tür etkinliklerin Balkan Türklerinin bir araya gelmesi ve kaynaşması açısından önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, eğlencenin dahi toplumların kültür ve göreneklerinden enstantaneler taşımasının,aktarılan kültür mirasını korumak açısından elzem olduğunu vurguladı.
Çocukların yumurta taşıma oyunu ile şölen başladı ve kazananlara hediyeleri Selçuk Koç tarafından takdim edildi. Sıra büyüklere geldiğinde piknik alanı kıyasıya bir halat çekme rekabetine sahne oldu. Ancak bu yarışın kazananı belirlenemeden halat ortadan kopmak suretiyle oyunu yarıda kesti.
Şölenin ortasında yağan sağanakla birlikte piknikçiler şemsiyelerin ve örtülerin altına saklandılar. Aniden yağmurun bastırması, Balkan Derneği üyeleri için bereketli bir yıl olacağı şeklinde yorumlandı,


İçeriği Paylaş