Hırvatistan da sınıra tel örgü çekecek

Balkanlardan Haberler Haberler
İçeriği Paylaş

Hırvat Dışişleri Bakanı, muhtemel bir sığınmacı akını karşısında sınıra tel örgü çekeceklerini söyledi

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Miro Kovac, Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacı akınına karşı ülkesinin hazırlıklı olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar tel örgü çekme ihtiyacı duymadık. Yeni bir sığınmacı akınının yaşanması durumunda biz de tel örgü çekeceğiz.” dedi.

Başkent Zagreb’de bir toplantıya katılan Kovac, burada yaptığı açıklamada, Avrupa’daki sığınmacı krizinde beklenen yeni sığınmacı akınını değerlendirdi.

Hırvatistan’ın sığınmacı krizinde sadece geçiş ülkesi olabileceğini belirten Kovac, ülkesinin bugüne kadar Avusturya, Slovenya, Sırbistan ve Makedonya ile yaptığı işbirliğinde üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirdiğini kaydetti.

“HIRVATİSTAN GÖÇ ÜLKESİ OLMAYACAKTIR”

Kovac, “İlgili ülkelerle işbirliğimizi olası durumlarda yeniden canladırmaya hazırız. Geçtiğimiz dönemde iyi işler yaptık ancak Hırvatistan göç ülkesi olmayacaktır.” diye konuştu.

Sığınmacı krizi kapsamında oluşacak yeni akına hazırlıklı olduklarını da dile getiren Kovac, “Bugüne kadar tel örgü çekme ihtiyacı duymadık. Yeni bir sığınmacı akınının yaşanması durumunda biz de tel örgü çekeceğiz.” ifadesini kullandı.

Kaynak: Dünya Bülteni


İçeriği Paylaş