Bal-Türk 31. Kurluş Yılı İftarında Buluştu

Bal-Türk'ten Haberler
İçeriği Paylaş

KOCAELİ- Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Türk) dün akşam geleneksel aile iftarını gerçekleştirdi. Aynı zamanda derneğin 31’inci kuruluş yıl dönümünün kutlandığı program Sekapark Kültür Alanı içerisinde bulunan Balkan Kültür Evi bahçesinde yapıldı. Programa Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Bal- Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Bal- Türk Karamürsel Şube Başkanı Emine Öztürk, Körfez Şube Başkanı Ziya Baykara, Çayırova Şube Başkanı Ekrem Şen, Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı, Gaziler Derneği Başkanı, Gölcük Trakya İlleri Dernek Başkanı, Kocaeli Trakya İlleri Dernek Başkanı, Kartal Balkanlılar Dernek Başkanı İzmit Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Elgin ve dernek üyeleri katıldı.

YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEKLER
800 kişinin üzerinde bir katılımın sağlandığı iftar programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Açılan oruçların ardından konuşma yapan Bal- Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, derneğin kuruluşundan bahsetti. Çolakoğlu, “Balkan Kültür Evindeki faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Şu an bulunduğumuz alanda da her yıl 3-4 büyük organizasyonlar yapıyoruz. Faaliyetlerimiz dışında Bulgaristan’da ise gençlere yönelik projeler yapıyoruz. Milletimize ve İslam alemine huzurlu, birlik ve beraberlik içinde Ramazan diliyorum. Adına terörist denilen maşalar bilsin ki bu ülkeyi, devleti yolundan döndüremeyecekler. Tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

HUZURLU  YAŞAMAMIZI İSTEMİYORLAR
Derneğin üyesi olmaktan dolayı gurur duyduğunu kaydeden İzmit Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Elgin, “İnşallah bundan sonra daha nice yıllara, birlikte mutlu ve huzurlu oluruz. Terör artık ne Türkiye’yi yolundan döndürür ne de bizi birbirimize düşürür. Birlikte daha mutlu olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

balkan-turkleri-iftardabulustu.jpg-2

 

Son anda Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’n geleneksel aile iftar yemeğine de katılan eski Sağlık Bakanı ve bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada teröre temas etti.

Mehmet Müezzinoğlu, “Bugünlerde terör ile ciddi bir mücadelemiz var. Büyük oranda terör örgütünün nefesini kesecek son noktalara yaklaştık. Terör örgütü inşallah bu ülkenin gündeminden çıkacak. Birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleyi sona getireceğiz. Ama terör örgütünün özellikle son 7-8 aydır şehirlerde yaptığı tahribatı, gönüllerde yaptığı kırgınlığı telafi etmek ve bunları en kısa zamanda düzeltmek bizim görevimizdir”dedi.

“Devlet ve hükümet bir taraftan bu mağduriyetleri giderirken, biz de Türkiye olarak mağdur ve mazlum kardeşlerimizin yanında olacağız” diye konuşan Müezzinoğlu, bugün sivil toplum örgütlerinden sorumlu bir genel başkan yardımcısı olarak önümüzdeki günlerde en önemli çalışmalarının Diyarbakır’da, Mardin’de, Van’da, Şırnak’ta mağdur ve mazlum kardeşlerimizin yanında olabilmeyi ve onların mağduriyetlerini giderebilmek azına yoğun çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada, Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’n 31’inci kuruluş yıl dönümü kutladığını ve bu güzel geleneksel aile iftarınınhayırlara vesile olmasını diledi.

MÜEZZİNOĞLU BALKAN KÜLTÜR EVİNE DE KONUK OLDU

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığının düzenlediği 2. Geleneksel Sivil Toplum Kuruluşları iftarına katıldıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin SEKAPARK alanı içerisinde yaptığı Balkan Kültür Evi’ne konuk oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu ve dernek üyeleri ziyarette hazır bulundu. Ziyarette bir açıklama yapan Müezzinoğlu, “Balkan Evini toplumumuza kazandıran ve bu hizmeti gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

20160611_220257 I2

Müezzinoğlu, “Hepimiz farklı farklı ülkelerden veya farklı farklı illerden geldik. Geldiğimiz yerlerin kültürleri önemli olmakla birlikte, yaşadığımız şehir ve o şehrin sahiplenilmesi de bir o kadar önemlidir. Geldiğimiz toprakların ve bölgelerin değerleriyle kültürüne sahip çıkıp onları burada yaşatabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek çok önemlidir. O nedenle bu amaca sahip çıkan siz değerli kardeşlerime ve buna zemin hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Milli ve manevi değerleriyle nereden gelirsek gelelim bizler bir milletin mensubuyuz. Milli ve manevi değerlerimiz var diyoruz. Onlarla geleceğe yürüyeceğiz. Geleceği yürüyebilmek için de geçmişten gelen köklerle bağımızı koparmamak gerekiyor” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu’na günün anısına hediyeler takdim etti.

 


İçeriği Paylaş