Bal-Türk 2015’e Veda Etti

Bal-Türk'ten Haberler
İçeriği Paylaş

Geleneksel hale getirilen sene sonu etkinliklerini bu yıl da gerçekleştiren Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri Derince Tanyıldız Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Programa Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu başta olmak üzere Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Çayırova Şube Başkanı Ekrem Şen, Karamürsel Şube Başkanı Emine Öztürk, Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz ile MAPHOYTAG Halk oyunları Klüp Başkanı Özkan Göçenler ile dernek üyeleri katıldı.

Açılış ve Balkan Ezgileri

Programda açılış konuşması yapan Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, “Her sene düzenli olarak organize ettiğimiz yeni yıla merhaba gecemizi genel merkez tarafından şubelerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu yılki düzenlenen gecemizde Karamürsel, Gebze, Körfez, Çayırova, ilçelerimizden üyelerimiz burada bulunuyor. Bu yıl da dolu bir yıl, projelerle dolu bir yıl geçirdik. Sadece Ağustos ve Eylül aylarında Başbankanlık destekli üç proje gerçeleştirdik. Hıdırellez şenliğimiz Kocaeli’nin vazgeçilmez programlarından birisi oldu. Bu çalışmalarımız önümüzdeki yılda da artarak devam edecek. Kültür gezilerimiz devam edecek, önümüzdeki Şubat ayında Bulgaristan’a (Bansko) gezi programımız olacak. Üyelerimize söylemem o ki acele edin, yerimiz fazla kalmadı. Balkan Kültür Evinde ve diğer derneklerimiz faaliyetlerine devam edecektir. Herkesin yeni yılını şimdiden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanları ile Birlikte

Şube Başkanlarını sahneye davet eden Çolakoğlu, Karamürsel Şube Başkanı’na da şubeler adına bir hediye takdim etti. Geceye katılan dernek üyeleri Balkan Müzikleri eşliğinde bol eğlenceli bir gece geçirdi. Programa katılanlar Balkan yöresine ait müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi.

MAPHOYTAG Halk oyunları ekibi de sergilediği Rumeli oyunları ile katılanları büyüledi.


İçeriği Paylaş