Bulgaristan Sınırında Yine Rüşvet Operasyonu

Haberler
İçeriği Paylaş

Kapitan Andreovo sınır kapısında yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında, Kapıkule üzerinden Avrupa’ya yapılacak olan çıkışlar tamamen durdu.

Kapitan Andreovo sınır kapısında sabah saat 09:00’da 160 polisin katılımıyla Gümrük memurlarına yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı.

Nöbet değişikliğinin yapıldığı esnada nöbeti devreden ve alan vardiyaya yapılan operasyonda çok sayıda memurun gözaltına alındığı ve aynı anda memurların oturdukları evlerde de arama yapıldığı öğrenildi.

Gümrükçülerin günü birlik Türkiye’ye gelen vatandaşlarından dönüş sırasında beyan fazlası mal geçirdikleri ve genelde sigara ve temizlik ürünleri ile bazı eşyaları kaçak yollarla soktukları, bunun içinde denetim yapan gümrük memurları ile anlaştıkları ve memurların denetim yapmaksızın aldıkları rüşvet karşılığında araçların ülkelerine girişine izin verdikleri ve ihbara dayalı takip ile operasyonun düzenlediği öğrenildi.

Yapılan operasyon sonrasında Kapıkule sınır kapısından yurt dışına Bulgaristan üzerinden çıkış yapmak isteyen çok sayıda araç ve beraberindeki yolcular ile TIR sürücüleri uzun süren bekleyişe başladılar.

Kapıkule sınır kapısında yapılan operasyon sonrasında alımların durması karayolu üzerinde 2 km TIR kuyruğunun oluşmasına neden olurken, küçük araç kuyruğunun ise 1 km’ye yaklaştığı görüldü. Bulgar gümrük sahasında operasyon devam ederken alım yapılamıyor olması ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Tampon bölgede bekleyen araç sürücüleri “madem operasyon yapılacak ve bunu biliyorlar neden yerlerine adam koymuyorlar” diyerek inanların mağdur edilmemesi gerektiğini savundular.

Bulgaristan’ın gümrüklerinde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının son yıllarda arttığı, Kapitan Andreovo sınır kapısında son beş yıl içinde 6 rüşvet operasyonunun yapıldığı ifade edilirken en son geçtiğimiz aylarda Hamzabeyli sınır kapımız karşısında bulunan Lesova sınır kapısında bir operasyon yapıldığı ve gözaltına alınan gümrükçülerin olduğu biliniyor.

Sınır kapısının kapalı olduğu süre içerisinde vatandaşların Yunanistan üzerinden veya diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli-Lesova sınır kapısını takip ederek Avrupa’ya çıkabilecekleri belirtildi.

 

Kaynak: Edirne Haberci


İçeriği Paylaş