Bosna Hersek’te eski Sırp askerleri protesto düzenledi

Balkanlardan Haberler
İçeriği Paylaş

Bosna Hersek’te eski Sırp askerleri protesto düzenledi
Bosna Hersek’te, 1992-1995 yıllarındaki savaşa katılan Sırp Cumhuriyeti Ordusu’nun (VRS) eski askerleri, içinde bulundukları olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle protesto düzenledi.

Bosna Hersek’i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti’nin (RS) en büyük kenti Banya Luka’daki Mladen Stoyanoviç Parkı’nda düzenlenen protestolara katılan eski askerler, içinde bulundukları kötü ekonomik koşullara tepki gösterdi.

Protestolara katılan Bojo Lakiç, AA’ya yaptığı açıklamada, eski askerlerin büyük çoğunluğunun işsiz olduğunu ve tek gelirlerinin gazilik maaşları (yaklaşık 15 avro) olduğunu söyledi.

Lakiç, ‘Savaşta hayatımı kaybetseydim, en azından bugün ailemin maaşı olurdu” dedi.

Nenad Kasapoviç de eski askerlerin birçoğunun hala Kızılhaç’ın yardımları sayesinde hayatını idame ettirdiğine dikkati çekti.

Daha önce de iki kez protesto gösterisi düzenleyen eski VRS askerleri, RS Gaziler Derneği Başkanı Panteliya Çurguz’un istifa etmesini, içinde bulundukları ekonomik koşulların iyileştirilmesini ve terhis edilen askerlere maddi yardım amacıyla fon oluşturulmasını talep ediyor.

AA


İçeriği Paylaş