2013 Türkiye Bursları Lisans Başvuruları Başladı

Duyurular Haberler
İçeriği Paylaş

Türkiye’de lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenciler için burs fırsatı!

Dünyanın her ülkesinden başarılı binlerce öğrenciyi geniş burs imkânlarıyla Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerinde lisans eğitimine davet ediyoruz.

Türkiye üniversitelerinde, istenilen bölümlerde geniş kapsamlı burs imkânıyla alınacak eğitim, dünya öğrencilerine yeni bakış açıları kazandırmakta ve kariyerlerinde onları avantajlı kılacak bir donanım sağlamaktadır.

Türkiye Bursları, ülkemizde yükseköğretim seviyesinde öğrenim görecek öğrencilere verilen karşılıksız burs programlarından oluşmaktadır.

Türkiye Burslarının amacı, ülkemiz ile diğer ülkeler arasındaki ilişkilere geliştirmek ve insan-odaklı bir yaklaşımla, küresel bilgi yüküne katkıda bulunmaktadır.

Türkiye Burslusu olmaya hak kazanan öğrenciler, ülkemiz üniversitelerinde, akademik geçmişlerine uygun bir bölümde öğrenim gördükleri süre boyunca burslandırılırlar.

Detaylı bilgi için Türkiye Bursları internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz:

www.turkiyeburslari.gov.tr

Son başvuru tarihi: 6 Haziran 2013

Başvuru Şartları
Başvurulan burs düzeyine göre bir alt düzeydeki programdan (örneğin yüksek lisans için lisans programından) mezun ya da içinde bulunulan akademik yılın sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar Türkiye Burslarına başvurabilir.

Adaylardan;
• önlisans ya da lisans programına başvuracakların 01.01.1992;
• yüksek lisansa başvuracakların 01.01.1983;
• doktoraya başvuracakların 01.01.1978 veya daha sonrası doğumlu olmaları şartı aranmaktadır.

Adaylardan başvurdukları burs düzeyi ve programlara göre istenen düzeyde akademik başarıya sahip olması beklenmektedir. Burs programlarına göre akademik başarı düzeyleri Değerlendirme ve Seçim Bölümü’nde yer almaktadır.
Ayrıca adayların başvuracağı düzeyde Türkiye’de bir programda halen eğitim görmemeleri gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve herhangi bir sebeple Türk vatandaşlığını kaybetmiş olanlar Türkiye Burslarına başvuramazlar.

Türkiye Bursları, bu şartları taşıyan dünyanın bütün ülkelerinden adaylara açıktır.

Başvuru Nasıl Yapılıyor?
Başvurular www.turkiyeburslari.gov.tr veya www.trscholarships.org internet adresleri aracılığıyla yapılabilir. İnternet üzerinden başvuru yapacak adaylar, öncelikle kullanıcı adı ve şifre alarak yeni bir başvuru hesabı oluşturacaktır. Sisteme bu hesapla giriş yapan adaylar başvuru formunu doldurduktan sonra istenen belgeleri sisteme yükleyerek başvurularını tamamlayacaklardır.


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.