KO-MEK Bulgarca Dil Kursu Başladı

Bal-Türk'ten Haberler
İçeriği Paylaş

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin desteği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KO-MEK bünyesinde ilk defa Bulgarca dil kursu açıldı. Bal-Türk Gençlik kolları başkanı Abidin Karasu’nun öğretmen olduğu Bulgarca kursunda ilk ders Leyla Atakan Kültür Merkezinde yapıldı. Cumartesi ve Pazar günleri 17:30’da başlayan kursa lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinler ilgi gösterdi.


Bulgarca öğrenmenin önemini anlatan öğretmen Abidin Karasu, Bulgarca öğrenmenin gerekliliğini şöyle anlattı: “Birincisi, Bulgarca da diğer diller gibi KPDS sınavından başarılı olmak şartıyla yüksek lisans yapmak için geçerli bir dil olarak kabul ediliyor. Ben de aynı tarzda, yani Bulgarca bilmem sayesinde yüksek lisans dil problemi yaşamadan eğitimime devam ediyorum. İkincisi tamamına yakınımızın çifte vatandaşlığı var. Hem Türk vatandaşı hem de Bulgaristan yani AB vatandaşıyız. Bulgarca da AB’nin resmi dili ve Bulgaristan’daki akrabalarımızı ziyarete gittiğimizde Bulgar makamlarıyla dil problemi yaşamamak için bunu bilmemiz gerekiyor. Ve ayrıca denkliği olan Bulgaristan üniversitelerinde okuma şansımız bulunmaktadır. Üçüncüsü, bugün Bulgar parlamentosunda Bulgaristan vatandaşlığı için Bulgarca bilme şartının gerekliliği tartışılıyor. Uzun vadede mutlak suretle diğer AB ülkelerinde olduğu gibi bizlerinde Bulgaristan vatandaşlığımızı muhafaza edebilmek için Bulgarca bilmemiz zorunlu hale getirilecektir.


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.