Gümülcine’de Türk Yunan yakınlaşması

Bal-Türk'ten Haberler
İçeriği Paylaş

GÜMÜLCİNE- Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin Batı Trakya programı sürüyor. Gümülcine programında Cuma günü ilk durak Gümülcine Türk Konsolosluğu idi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Bülent Karagöz, Başkan Vekili Dr. Bayram Çolakoğlu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ferruh Özkan ziyarette hazır bulundu. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, bölge hakkında heyeti bilgilendirirken bölgedeki Türk varlığın durumu, Türkiye Yunanistan ilişkileri bağlamında yapılabilecekler, ticari ve kültürel ilişki potansiyeli hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konsolosluktan Başkonsolos Sarnıç ile birlikte ayrılan heyetin ilk durağı Gümülcine Belediyesi oldu. Gümülcine Belediye Başkanı Dimitrios Kotsakis, Başkan Yardımcısı Nalbantis Konstantinos, Türk Belediye Başkan Yarıdmcısı Ali Bey ve Başkan Danışmaı Elmas Hanım tarafından karşılanan heyet Başkanın makamında ağırlandı. Türk-Yunan dostluğunun her iki topluma olan faydası ve belediyecilik üzerine yapılan sohbet esnasında ortak olarak neler yapılabileceği üzerinde duruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Başkan Kotsakis ve Belediye Meclis üyelerini Kocaeli’ye davet etti.

Belediyeden sonraki durak Rodap Valisi Aris Yanakidis’in makamı idi. Makamında ziyaret edilen Vali Yanakidis heyet ile Türk-Yunan işbirliği üzerine bir görüşme gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu kalkınmanın yerelden başlamasının önemine değinirken Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığından Başbakanlığa gelmesinin Türkiye’nin büyük bir şansı olduğunu ifade etti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret karşılıklı hediyeleşme ile sona erdi.
Sonraki ziyaret yeri ise Rodop-Evros Genişletilmiş İller Valiliği Başkanı Sayın Georgios Minopoulos oldu. Minopoulos’un Atina’da olması dolayısıyla yardımcısı tarafından karşılanan heyet yerel yönetimler işbirliği konularında görüştü.
Bir ilk yaşandı
Gümülcine Belediye Başkanı Kotsakis öğleden sonra Kocaeli Heyetine yemek verdi. Yemekten sonra hep birlikte Gümülcine Türk Birliğine geçtiler. Burada hep birlikte çay içilirken, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Belediye Başkanı Dimitrios Kotsakis ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Balkan Türkleri ve Batı Trakya Türkleri Dernek yöneticilerinin birlikteliği manidardı. Türk-Yunan dostluğu açısından önemli bir birliktelik olarak değerlendirilen gelişme bölge açısından dostluk istikametinde bir adım olarak kabul edildi.

 


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.