Merhum Dr. Sadık Ahmet adına mevlid ve Batı Trakya İftarı

Haberler STK'lardan Haberler
İçeriği Paylaş

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile İzmit Belediyesi’nin Dr. Sadık Ahmet’i anma adına düzenlediği Mevlid-i Şerif ve iftar yemeği kalabalık katılımla gerçekleşti. Programa Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği adına genel başkan olarak ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu adına Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı olarak Dr. Bayram Çolakoğlu katıldı.

DERNEK BİNASININ ÖNÜNDE

Engin Nazır’ın başkanı olduğu Batı Trakya Türkleri Derneği Kocaeli Şubesi, Batı Trakya Türklerinin özgürlük mücadelesinde çok önemli yeri bulunan, merhum Demokratik Eşitlik Partisi kurucusu Milletvekili Dr. Sadık Ahmet’in 18 nci ölüm yıldönümü nedeniyle, Yenişehir Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan dernek binası önünde anma etkinliği düzenlendi.

IMG_2890

Tavşantepe Ulu Camii imamı Necati Adıgüzel, Fevziye Camii İmamı Faruk Çoban ve Recep Çalışkan’ın okuduğu Kuran ve mevlit sonunda dualar edildi. Daha sonra İzmit Belediyesi ile Batı Trakya Türkleri Derneği Kocaeli Şubesi’nin bu yıl 4’ncüsünü birlikte düzenlediği iftar yemeğinde oruçlar açıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Meclis Üyeleri ve Batı Trakya Türkleri Derneği Kocaeli Şubesi üyelerinin katıldığı iftar yemeğine katılım oldukça fazla oldu.

NAZIR; “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Batı Trakya Türkleri Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Engin Nazır; Batı Trakya’da yaşayan Türklerin Lozan Antlaşması sonrasında Rumlara verilen hakların Batı Trakya’da yaşayan Türklere verilmesinin mücadelesini verdiklerini ifade etti.

70443-detay

Dr. Sadık Ahmet’i rahmetle anan Engin Nazır,organizasyona katılan tüm hemşerilerine, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür etti. Nazır, 18 Ağustos’ta Sapanca’da düzenleyecekleri pikniğe tüm hemşerilerini beklediklerini sözlerine ekledi.

BATI TRAKYAYA ÇEŞME

Batı Trakya Türkleri Derneği Gençlik Kolları Başkanı Eray Bodur, gençler olarak her zaman hemşerilerinin haklarını korumak için çalışacaklarını aktardı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da Dr. Sadık Ahmet’i rahmetle andıklarını, Batı Trakya Türkleri’nin uzakta olan yakınları ve dostları ile bağ kurmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Doğan Batı Trakya’da kardeş belediye ile bir çeşme yapacaklarını ve hiç bir zaman oradaki hemşerilerle bağları koparmayacaklarını ifade etti.

 


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.