Balkan Türkleri Fidan Dikme Kampanyasına Katıldılar

Bal-Türk'ten Haberler
İçeriği Paylaş

Bekirpaşa Belediyesinin temiz ve yaşanılabilir bir çevre için fidan dikme kampanyası devam ediyor.Bekirpaşa Belediyesinin eleneksel fidan dikme kampanyasına hafta sonunda Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Tepeköy Mahallesi´nde devam edildi.
Köy ve mahalle demeden hem köy-kent ve sivil toplum kuruluşları ile kurum ve vatandaş kaynaşması sağlamak, hem de gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakmak amacıyla sürekli fidan dikme ve dağıtma kampanyaları yaptıklarını belirten Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk “Çevre sadece estetik değildir. Oksijendir, gelecektir, tüm canlı türlerini sahiplenmedir. Bir dut ağacı en az 28 canlı türünün devamını ve beslenmesini sağlamaktadır. Ekolojik denge için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çevre ne kadar temiz ve sağlıklı ise bizlerde o kadar sağlıklı oluruz. Aslında çevre biziz” diyerek çocukları ile birlikte fidan dikmeye gelen vatandaşlara gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti.
İlk çevre etkinliklerini sosyal belediyeciliği öne çıkartan Bekirpaşa Belediyesi´nin imkan ve katkıları ile Bekirpaşa´da yapmaktan çok mutlu olduklarını belirten Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Karagöz “Dikili bir ağacımız olsun diye tüm üyelerimizle birlikte fidan diktik. Hepimiz çok mutluyuz. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.
Tepeköy Mahalle Muhtarı Ekrem Karakuzu da “Mahallemizdeki 10. fidan kampanyasına ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyorum Tepeköy Mahallesi orman köy oldu” diyerek duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Soğuk havaya rağmen bayram neşesi ve sevinci içerisinde Tepeköy Mahallesi TOKİ konutları alanındaki boş araziye 100 adet fıstık çamı fidanı dikildi.
Törene Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, İl Genel Meclis Başkanı Ali Ayaz, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Nevzat Doğan, Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Karagöz, Körfez Şube Başkanı Ahmet Uzun, Derince Şube Başkanı Refik Çetin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.